PREGATIREA PREALABILA INAINTEA VOPSIRII

Peretii sunt acum gata pentru vopsire, dar inainte de a trece efectiv la aplicarea lavabilei, mai ai doar cateva pregatiri de facut.

Acoperirea mobilierului, pardoselii si a altor suprafete

Pentru a nu distruge mobila, parchetul sau alte suprafete invecinate cu pete de vopsea lavabila, este important sa le acoperi cu folii speciale din plastic. Foloseste o banda adeziva lata pentru a lipi bine marginile foliei.

Banda adeziva poate fi folosita chiar pentru a acoperi complet tocurile usilor si ale geamurilor, dar si intrerupatoarele si prizele.

Care sunt conditiile optime pentru aplicarea vopselei?

Temperatura aerului in timpul aplicarii vopselei nu trebuie sa scada sub 5 grade celsius, dar nici sa creasca peste 40 grade celsius. Este important ca incaperea a carei suprafete sunt vopsite sa fie aerisita sau sa aiba o ventilatie, pentru a facilitata uscarea vopselii.

In schimb, daca vopsesti exterior, nu va fi o idee buna sa vopsesti in timp ce bate soarele in pereti. Altfel, lavabila se va usca prea repede si nu va mai avea aderenta corespunzatoare. De asemenea, va trebui sa eviti sa vopsesti peretii in

zilele ploioase sau in cele in care umiditatea aerului este mai mare de 70%.

Cum pregatesti vopseaua inainte de aplicare?

Pe eticheta cutiei de vopsea ar trebui sa ai toate infomatiile necesare pentru pregatirea materialului. In general, vopseaua va trebui diluata cu apa potabila, insa cu o cantitate mica, suficienta cat sa poata fi apoi aplicata cu trafaletul.

Pentru primul start, va trebui sa diluezi vopseaua cu maximum 10% apa, iar pentru al doilea strat cu 5%. Prea multa apa va reduce calitatea vopselei si te va obliga sa aplici mai multe straturi.

Foloseste o masina de gaurit peretii dotata cu o tija de tip malaxor pentru a amesteca vopseaua cu apa. Testeaza culoarea si consistenta direct pe perete.

Vei proceda la fel si in cazul vopselelor colorate, dar si in cazul lavabilelor albe pe care le amesteci cu pigmenti pentru colorare

Firma de zugravi executa renovari si zugraveli apartamente in Bucuresti si nu numai.

Executam de la zugraveli simple pana la cele mai complexe zugraveli si finisaje.

Pentru contact sunati la 0736719892 / 0730515520  / mail – robuilding@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *