PREGATIREA SUPRAFETELOR INAINTE DE VOPSIRE

Pentru un finisaj estetic si eficient, va trebui sa pregatesti corespunzator peretii si tavanul inainte de a le vopsi.

Curatarea suprafetelor

In cazul in care vrei sa renunti la vechea zugraveala, prima etapa va fi decopertarea peretilor si a tavanului. Aceasta se realizeaza prin umezirea suprafetelor cu un trafalet inmuiat in apa si apoi prin indepartarea fostelor finisaje cu ajutorul spaclului.

Daca insa doresti pur si simplu sa aplici un strat nou de vopsea peste cel vechi, va trebui macar sa speli suprafetele. Intr-o galeata cu apa toarna putin detergent de vase (cat sa nu faca multa spuma). Apoi o alege o carpa care nu face scame si, cu apa cu detergent, curata bine suprafetele pentru a elimina cat mai bine praful, murdaria, fumul si grasimile.

Nivelarea suprafetei

Sunt sanse mari ca peretii si tavanul pe care urmeaza sa le vopsesti sa nu mai fie perfect drepte. Diversi factori au dus probabil la deteriorarea tencuielii, astfel incat va trebui sa te asiguri ca noua vopsea va fi aplicata pe o suprafata neteda.

Posibilele denivelari se indreapta prin aplicareau unui strat de glet, cu o drisca.

Daca fisurile sau gaurile din perete sunt prea adanci, le poti umple cu ipsos, urmand sa aplici gletul de incarcare si finisaj abia dupa aceasta operatiune.
Odata ce gletul este uscat, va trebui sa il slefuiesti cu hartie abraziva, pentru o netezire completa.

Nu uita sa maturi praful rezultat pentru ca apoi sa poti trece la urmatorul pas.

Amorsarea suprafetei

Pentru ca vopseaua sa aiba o aderenta corespunzatoare pe suprafetele pe care va fi aplicata, va fi necesara aplicarea unei amorse.

Poti pregati o amorsa dintr-un amestec de o masura de aracet la 10 masuri de apa. Este insa recomandat sa achizitionezi o amorsa care sa fie produsa de aceeasi firma care a facut si lavabila pe care o vei folosi,unde gasesti si instructiunile de folosire si cantitatile.

Aplica pe rand doua straturi de amorsa, folosind pensula si bidineaua. Inainte de a incepe vopsirea, va trebui sa astepti pana ce amorsa va fi complet uscata

Firma de zugravi si faiantari executa lucrari in Bucuresti si orasele apropiate.

Executam lucrari interioare si exterioare de la placari cu polistiren, tencuiel, gleturi, rigips, zugraveli cu lavabila, tencuieli decorative etc.

Pentru contact sunati la  0736719892 / 0730515520 / mail – robuilding@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *