ALEGEREA CORECTA A VOPSELEI

Alegerea vopselei potrivite ?

Termenul de „Lavabil” in constructii se refera la un material care poate fi spalat fara a-si pierde proprietatile. Adica odata ce vopseaua lavabila se va usca, iti poti murdari si apoi spala peretii cu atentie fara ca straturile de vopsea sa se deterioreze.
Nivelul de rezistenta a vopselei

Desigur, orice vopsea are o rezistenta limitata, de aceea este bine sa stii de la inceput ce tip de lavabila vei alege. Poti opta pentru:

  • vopsea semilavabila – varianta economica, rezistenta la aproximativ 50 de spalari;
  • vopsea lavabila – varianta standard, rezistenta la aproximativ 100 de spalari;
  • vopsea superlavabila – uneori intarita cu teflon, rezistenta la peste 150 de spalari;
  • vopsea ultralavabila – uneori intarita cu latex, foarte rezistenta in timp, la multe spalari si la orice tip de murdarie.

Desi majoritatea oamenilor tind sa foloseasca acelasi tip de vopsea in toata locuinta, poti alege in mod variat vopseaua pentru fiecare camera.

In baie si bucatarie, unde vei avea multa umezeala, este recomandat sa folosesti o vopsea superlavabila.

Pentru camerele de zi precum livingul si dormitorul,vopseaua lavabila va fi mai rezistenta chiar decat ai nevoie. Daca doresti sa faci economii, poti folosi si vopseaua semilavabila pentru aceste camere.

Rezistenta la fungi si bacterii

Umezeala favorizeaza aparitia mucegaiului, motiv pentru care este recomandat sa folosesti o vopsea lavabila antimucegai pentru peretii baii si ai bucatariei.
O alta varianta ar fi sa alegi o vopsea lavabila antibacteriana, care, prin continutul sau de ioni de argint, distruge microorganismele din incapere si purifica aerul. Acest tip de vopsea este recomandat mai ales pentru amenajarea camerelor copiilor.

Vopseaua lavabila pentru exterior

Pentru peretii exteriori ai casei, trebuie sa alegi o vopsea diferita de cea pe care o folosesti la interior.Vopseaua lavabila pentru exterior trebuie sa aiba o rezistenta crescuta la diversii factori de mediu precum: precipitatii, ger, caldura excesiva sau vant.

Textura vopselei

In functie de textura, vopseaua lavabila poate fi:

  • mata
  • semi-lucioasa
  • lucioasa
  • satinata

Desi vopseaua lucioasa este mai dificil de folosit in designul interior, este adevarat ca petele de pe peretii luciosi sunt mai usor de curatat.

Cum determini cantitatea necesara de vopsea?

Pentru a determina suprafata pe care trebuie sa o zugravesti, trebuie doar sa masori inaltimea si latimea peretelui si apoi sa le inmultesti. Cand cumperi vopsea, citeste toate instructiunile de pe ambalaj pentru a afla ce suprafata acopera.

Insa intotdeauna va trebui sa cumperi mai multa vopsea decat ai nevoie. Surplusul poate fi folosit pentru a ajusta eventualele nereguli ale finisajului

Firma de constructii executa lucrari de renovare si amenajare in Bucuresti si nu numai.

Suntem o echipa completa de zugravi, faiantari, parchetari, electricieni, instalatori cu care putem indeplini orice cerinta si nevoie de renovare a oricarui agent comercial pretentios.

Pentru contact sunati la 0736719892 / 0730515520 / mail – robuilding@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *