INVATAM SA ZUGRAVIM O SUPRAFATA DE BETON

In functie de dispozitia dumneavoastra,timpul si gradul de,degradare a suprafetei pe care o aveti in vedere pentru renovare puteti opta doar pentru o igienizare  mai usoara ,superficiala;

aplicati o amorsa,cateva reparatii si 1-2 straturi de vopsea lavabila sau,mai radicala,in profunzime,curatat pana la beton-tencuiala,gletuit tot si vopsit.

Etape;

1.Se curata suprafata pana se ajunge la stratul de beton pentru a avea o buna aderenta.

2.Se aplica o amorsa pentru aderenta si a stabiliza praful.

3.Dupa uscarea amorsei se aplica 2-3 straturi glet de incarcare in functie de denivelarile suprafetei plus 1-2 straturi glet de finisaj.

4.Dupa uscarea suprafetei smilgheruiti atent pentru a nu denivela.

5.Se aplica o amorsa pentru stabilizarea prafului si a vopselei lavabile.

6.Se aplica cu pompa sau trafaletul 2-3 straturi de lavabil.

Aveti nevoie de urmatoarele:

TRAFALET SI TAVA Foloseste unul cu coada scurta pentru pereti; pentru tavan insa iti trebuie si o tija prelungitoare speciala pe care o gasiti ij magazinele de profil.
PENSULE CU PAR NATURAL Pentru reusita muncii tale, cumpara o pensula “adevarata”, cu par de porc, mai lata.
GLETIERA Cu aceasta aplici doua sau trei straturi de glet acolo unde sunt denivelari pe suprafata de zugravit sau pe intreaga suprafata a camerei,peretelui,tavanului.
ZIARE (HARTII) VECHI Iti trebuie ca sa acoperi pardoseala si piesele grele de mobila (sifoniere, dulapuri etc.), ramase in camere.
SCOTCH Cumpara din cel foarte lat, ca sa maschezi perfect tot ce te intereseaza: tocurile de la usi si ferestre etc.

Cum afli de cata vopsea vei avea nevoie?
Inmulteste inaltimea fiecarui perete cu latimea lui si vei obtine suprafata in metri patrati. Afla apoi de pe eticheta produsului ce suprafata acopera continutul unei cutii.

Fii prevazator si cumpara una-doua cutii in plus. Teoretic, poti returna orice cutie cu vopsea pe care nu ai deschis-o.
Pregatirea suprafetelor

1 Pregateste peretii si tavanele, indepartand stratul de huma sau vopsea. Foloseste un spaclu cu lama triunghiulara sau ovala, ca sa poti ajunge si in colturi. Cu o perie lata, curata suprafetele cu apa calda sau rece. Limpezeste.

2 Aplica cu bidineaua un strat de amorsa pe baza de aracet din comert pentru stabilizarea prafului si a suportului de baza.
3 Suprafetele sa fie drepte. Daca exista gauri-adancituri, aplica 1-3 straturi glet de incarcare si 1-2 de finisare,cu gletiera ori spaclul. Dupa ce s-a uscat, foloseste glaspapir fin pe zona reparata.
4 Incepe cu tavanele si continua cu peretii. Dupa ce ai dat primul strat de vopsea, lasa sa se usuce foarte bine.

Culoarea potrivita

Tine cont de culoarea mobilei, a covoarelor, perdelelor si draperiilor. Ia ca punct de reper culoarea de fond a tapiteriei sau pe cea a huselor. Pentru pereti alege o nuanta mai deschisa a acesteia.
Tine cont si de iluminarea camerei – lumina modifica intensitatea culorilor. Becurile obisnuite le accentueaza pe cele calde si le atenueaza pe cele reci. Cu lumina fluorescenta, situatia sta invers. Tu verifica nuanta afara.
Inainte sa cumperi vopsea lavabila, culege informatii (de la vanzator, de pe ambalaj) si ia in considerare mai multe marci.
Iti place o culoare si nu stii daca e potrivita? Cumpara cutia cu cel mai mic gramaj si vopseste o portiune de 30×30 cm. De a doua zi, observa: modificari de nuanta in functie de lumina, ce stare iti transmite (calm, liniste sau, invers, anxietate, stare de iritare etc.).

Daca zugravesti cu pensula

Incepe dintr-un colt de sus, si aplica vopseaua cu miscari scurte, pe portiuni mici, pe verticala, si apoi pe orizontala. Lucreaza pe o suprafata de circa 1 mp odata. Treci la zona alaturata cat timp zugraveala e umeda, ca sa obtii o imbinare coloristica perfecta.
Lucreaza sistematic – este foarte important sa zugravesti un perete intreg dintr-odata, fara sa faci pauza, ca sa nu a-para diferente de nuante intre “inainte” si “dupa”. Important: vopseste mai intai marginile (muchiile dintre pereti, conturul ferestrelor si al usilor etc.).

Daca zugravesti cu trafaletul

Intr-o tava metalica lata, toarna vopsea lavabila pana cand tava se umple pe sfert. Ruleaza trafaletul, inainte si inapoi, ca sa se imbibe cu vopsea. Daca totusi este superimbibat, lasa-l pe gratarul lui cateva minute.
Aplica-l pe suprafata de vopsit si ruleaza-l, cu miscari uniforme (nu-l apasa, ca sa nu se prelinga vopseaua). Dupa fiecare inmuiere a trafaletului in vopsea, aplica-l mai departe pe portiunea vopsita, paralel cu aceasta, si apropie-te usor.

Sugestie avantaje

Cum procedezi in baie
– Aici, zugravitul peretilor si a tavanului poate fi problematica daca umiditatea provine de la o ventilatie proasta. Dupa razuirea stratului vechi de vopsea (sau huma), spala peretii, ca sa indepartezi orice urma de grasime. Pentru o buna aderenta a vopselei, freaca cu glaspapir.
– Ca sa obtii un rezultat cu adevarat bun, aplica mai multe straturi de vopsea.
– Cand folosesti vopsele pe baza de acril, petele si stropii de vopsea trebuie indepartati imediat cu foarte multa apa.
– Foloseste o pensula mai lata, cu par natural (este foarte flexibil) sau un trafalet cu poliacril.
– Pentru vopselele pe baza de latex sunt recomandate pensulele cu par sintetic, care isi pastreaza forma si duritatea.
– Dupa fiecare folosire, spala pensula/trafaletul

Si nu uitati,cu materiale de o calitate indoielnica nu puteti avea un rezultat al lucrarilor decat sub asteptari.

Telefon

0736719892

0730515520

Mail

robuilding@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *