SCHEME DE ASAMBLARE

Probabil ca ai studiat deja toate variantele de decor, te-ai inspirat din ideile arhitectilor si ale designerilor de interior si ai vazut sute de fotografii cu idei care mai de care mai atragatoare si mai potrivite pentru locuinta ta. Iata ce trebuie sa stii despre variantele de asamblare a gresiei de interior.

Montajul drept sau clasic

Montajul drept este o alegere clasica, potrivita pentru orice incapere. Arata bine in bai si bucatarii clasice, dar si in holuri si exterioare amenajate cu gresie. Iata ce trebuie sa stii despre aceasta tehnica:

  • Este cea mai simpla si totodata cea mai economica, deoarece pierderile cauzate prin taiere sunt minime, iar cantitatea de material este folosita cat mai rational posibil.
  • Asamblarea incepe de regula dintr-un colt drept al incaperii si continua pe una dintre laturi, cu distantierele alese. In randurile urmatoare se repeta pozitiile precedente.
  • Montajul drept sau clasic poate fi in pozitie verticala sau orizontala daca placile ceramice sunt dreptunghiulare, in functie de latura pe care vrei sa o faci sa para mai ampla, respectiv lungimea sau latimea incaperii.

Montajul in diagonala

Tehnica de montare a gresiei in diagonala va conferi un aspect mai elegant, mai sofisticat incaperii placate astfel. Procedeul este si el mai complex, iar masuratorile si manopera implica mai multa precizie si migala.

Pentru a-ti putea face o imagine de ansamblu asupra acestei tehnici, iata cateva informatii despre cum poate fi aplicata practic:

  • Montajul in diagonala este mai costisitor decat cel clasic, dar aspectul ingrijit pe care il confera incaperii justifica investitia. Cantitatea de care ai nevoie pentru o astfel de lucrare este cu 20-25% mai mare decat cea folosita la placarea clasica pentru aceeasi suprafata, dar uneori poate ajunge chiar si la 30%.
  • Pierderile pot fi si ele mai mari, din cauza ca placile ceramice din spatiile neregulate (colturi, muchii, zona chiuvetei sau a vasului de toaleta etc.) se decupeaza pentru pastrarea modelului.
  • O astfel de lucrare impune precizie la montare, este mai dificil de realizat si manopera implica mai mult timp de lucru. De regula, este necesar un premontaj sau o simulare a lucrarii, tocmai pentru ca executia este foarte delicata.
  • In ceea ce priveste pregatirea montajului, este necesara trasarea diagonalelor; pentru asta, se vor trasa initial doua linii perpendiculare pe pereti, la jumatatea lungimii acestora.
  • Pentru tehnica montarii in diagonala a gresiei, vei avea nevoie si de unelte si materiale suplimentare, cum ar fi o macheta speciala, sfoara cu pulbere sau o masina performanta de taiat gresia.

Montajul cu rosturi

Montajul cu rosturi are un aspect conservator, iar asamblarea este mai facila si mai putin migaloasa decat in cazul gresiei fara rosturi. De altfel, cei mai multi dintre producatori indica pe cutiile de gresie latimea recomandata a rosturilor dintre placi. Principalele avantaje ale acestei tehnici sunt posibilitatea de a corecta micile greseli sau denivelari cu ajutorul chitul de rosturi si aceea de a utiliza placi ceramice nerectificate. In plus, montajul cu rosturi reduce posibilitatea umflarii stratului de ceramica si preia dilatarile cauzate de modificarea temperaturii sau de umiditate.

Montajul fara rosturi

Gresia fara rosturi are un aspect mai omogen si mai bine finisat. Infiltratiile nu ar trebui sa reprezinte o amenintare, daca hidroizolatia si montajul sunt executate ireprosabil, insa daca vrei sa fii sigur, poti opta pentru solutia de compromis a rosturilor minime (0,5 – 3 mm), aproape invizibile.

Spre deosebire de asamblarea cu rosturi, in aceasta situatie vei fi nevoit sa folosesti la montaj o gresie rectificata, cu dimensiuni si colturi perfecte. Manopera poate fi si ea mai costisitoare, tocmai pentru ca este mai migaloasa, insa rezultatul final va fi unul omogen si neted, potrivit pentru orice interior.

Acest tip de montaj este insa folosit si pentru exterioare, cu atat mai mult cu cat gresia portelanata rectificata este considerata varianta accesibila care poate inlocui, cel putin ca aspect, marmura.

Executam lucrari de finisaje interioare si exterioare in Bucuresti si nu numai.

Executam lucrari de rigips, placari cu polistiren, zugraveli, placari cu faianta si gresie etc.

Pentru contact sunati la 0736719892 / 0745798708 / mail – robuilding@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *