MASURAREA PERIMETRULUI DESTINAT PLACARII

  • Daca stii dimensiunile incaperii unde vrei sa montezi gresie, perimetrul poate fi calculat cu usurinta. Foloseste o ruleta sau un dispozitiv de masurare cu laser pentru a masura lungimea si latimea acesteia, un echer pentru a verifica unghiurile colturilor, dar si pe cele ale spatiilor neregulate precum treptele sau muchiile si calculeaza matematic suprafata in functie de ele.
  • La montarea dreapta sau clasica, pierderile sunt minore, insa la cea in diagonala va trebui sa ai in vedere achizitionarea unui surplus de gresie de 20-25%, uneori chiar 35%, deoarece placile vor fi decupate si se va pierde mult material din aceasta cauza.
  • Tine cont de dimensiunile placilor alese si vei putea astfel sa calculezi cantitatea necesara.
  • Ia in calcul si distantierele dintre placi, respectiv rosturile, atunci cand calculezi suprafata. De asemenea, in cazul in care vei folosi borduri ceramice, tine cont de dimensiunile acestora si de felul in care vrei sa le montezi.
  • Indiferent de felul in care vei monta gresia, trebuie sa ai in vedere o cantitate de rezerva de aproximativ 15%. Astfel vei scapa de grija eventualelor accidente din timpul taierii sau montajului sau a defectelor din fabrica.
  • Foloseste-te si de experienta meseriasilor care vor executa lucrarea, acestia vor putea aproxima mai bine care sunt nevoile privind cantitatea si calitatea materialelor.
  • Dupa livrarea comenzii, verifica atent daca aceasta corespunde cu documentele de livrare, daca materialul si dimensiunile placilor sunt cele solicitate si sunt uniforme, daca acestea prezinta defecte vizibile – se poate intampla chiar si la cei mai scumpi producatori.
 • Inainte de montaj, poti face o proba pentru a te asigura ca dispui de cantitatea necesara. Foloseste o placa de gresie si un creion pentru a simula montarea, tinand cont si de distanta dintre placi, respectiv de modelul ales. Astfel iti vei putea da seama daca ai aproximat corect si vei putea avea o imagine de ansamblu asupra rezultatului final

Firma de constructii executam lucrari de renovare si amenajare spatii comerciale,case,birouri,apartamente in Bucuresti- Ilfov.

Suntem o echipa completa de la zugravi, faiantari, parchetari, electricieni, instalatori etc.

Pentru contact sunati la 0736719892 /0730515520 / mail- robuilding@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *